Vörösáfonya

A vörösáfonya előnyei

(5/1)

A vörös áfonya leve rendkívül gazdag antioxidánsokban, C-vitaminban és mangánban, ezért nagyon erős gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal bír. a kutatások azt mutatják, hogy számos előnnyel jár, ha rendszeresen fogyasztunk az áfonyalevet vagy a belőle készült kapszulákat.

afonya2

Húgyúti fertőzések

A húgyúti fertőzéseket a húgycsőben felhalmozódó baktériumok okozzák. Ezeket a betegségeket általában antibiotikumokkal kezelik, de ha egyszer megjelent, akkor nagyon sokszor kiújulhat, éppen ezért nagyon fontos a megelőzés. Ezt pedig a vörös áfonyával kiválóan véghez lehet vinni, ugyanis e gyümölcs éppen a húgyhólyagban megtelepedő baktériumokat pusztítja el.

Staphylococcus okozta fertőzések

A Worchester Polytechnic Institute tudósíi a vörös áfonya Shaphylococcus baktériumra kifejtett hatását vizsgálták. A kutatók vezetője, Terry Cemasano társaival arra jutott, hogy az áfonyalé fogyasztása megakadályozza a Staphylococcus aureus törzs szaporodását és képes a meglévő törzseket is elpusztítani. A kutatási eredményeket a 2010 augusztusában megjelent American Chemical Society nemzeti találkozón ismertették.

HDL koleszterinszint

A vörös áfonyalé fogyasztása növelheti a nagy sűrűségű lipoprotein, a HDL koleszterin szintjét a szervezetben. A HDl szállítja a rossz koleszterint a májba, ahol az lebontásra kerül, Guillaume Ruel és munkatársai felfedezték, hogy azon elhízott embereknél, akik napi 250 ml áfonyalevet fogyasztottak egy hónapon át jelentő mértékben megemelkedett a HDL vagyis a “jó” koleszterinszint. 

Helicobacter pylori fertőzés

A pekingi egyetem kutatói a vörös áfonyát abból a szempontból vizsgálták, hogy hogyan hat azokra a baktériumokra, melyek a fekélyeket és gyomorrákokat okozzák. 2005-ben közzétett jelentésük szerint napi 2,5 dl áfonyalé fogyasztása napi kétszer képes csökkenteni a Helibacter pylori okozta fertőzéseket. 

Értékelés
(5/1)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).
Legújabb értékelés
Értékelést írta
Nona
2018-04-18
Ami tetszik: Ami nem tetszik:

But this shouldn't be taken as being a sign that Wells Fargo is a bad risk manager. Wells fargo online banking sign in wells fargo log in wells fargo login online banking Not only did he lose cash; he's focused on his credit. From the earliest times of banking within the west, the institutions succeeded because customers believed their money was safe. Wells fargo sign in online account [url="https://loginto.us.com/"]wells fargo bank login my account[/url] wells fargo student loans login In Wells Fargo's case, this means the reason is return on equity must be at the very least 10.