Ördögnyelv kapszula

Ördögnyelv magas rosttartalma miatt fontosnak tartják. Egyes élettani rendellenességek hátterében nagyon gyakran az elégtelen rostbevitel áll. Próbáld ki az ördögnyelv kapszula hatásosságát: http://multi-vitamin.hu/Ordognyelv-kapszulak.html

Olvasson további érdekességeket az ördögnyelv kapszula hatásairól:

http://ordognyelv.net/

A vörösáfonya egészségügyi előnyei

vörösáfonya A vörös áfonya egy igazi szuper gyümölcs, mivel magas tápanyagtartalma miatt nemcsak étkezési, hanem gyógyászati célokra is felhasználható. Általában a húgyhólyag és a vese betegségeit gyógyítják vele, valamint kiválóan lehet vele kezelni a C-vitaminhiányt és egyes emésztési zavarokat. Az áfonyalével megelőzhetőek a különböző húgyúti fertőzések és a fekélyek is.

 

 

A vörösáfonya összetevői

A vörös áfonya jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint és az úgynevezett proanthocyanidins vegyületekből is, melyek igen erőteljes antioxidánsként működnek. Az antioxidánsokról pedig köztudott, hogy segítik megvédeni a szervezetet a káros részecskékkel, az úgynevezett szabad gyökökkel szemben, melyek egyébként különböző sejtkárosodást okoznának (pl. a sejtmembrán megsemmisítése, sejthalál, DNS-kód módosítása). Amellett, hogy a vörös áfonyához tiszta és sűrített gyümölcslé formájában is hozzájuthatunk, a polcokon megtaláljuk ezt az anyagot tabletták, kapszulák formájában vagy lefagyasztva, illetve aszalva is. 

 

A vörösáfonya a megelőzésben

A tiszta áfonyalé segít megelőzni a húgyúti fertőzések megjelenését és a húgyhólyag, valamint a húgycső egészségét is fenntartja. ez a megelőző hatás különösen fontos az idősebb nőknél, akiknél fokozottan fennáll a felfázás és más hasonló betegségek megjelenése. A vörös áfonya úgy éri el ezt a védő hatást, hogy képes csökkenteni a húgyhólyagban megjelenő káros baktériumok számát. A fertőzéseket éppen ezek a baktériumok okoznák.

 

További potenciális előnyei

Az áfonyalé vagy a vörös áfonya kapszula fogyasztása nagymértékben csökkenti a fekélyek kialakulását, mivel elpusztítja a gyomorban található Helicobacter pylori  baktériumokat. Antioxidáns tulajdonságai segíthetnek, hogy megelőzzük az ínybetegségek kialakulását és védi a fogakat is, mivel erős baktériumölő tulajdonságai ismertek. A Maryland Egyetem Orvosi Kara által készített kutatás arra is rámutat, hogy a vörös áfonya csökkenti a vérerekben lerakódott koleszterin mennyiségét, ezért segítségével megelőzhetőek a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések is.