A vörösáfonya előnyei

A vörös áfonya leve rendkívül gazdag antioxidánsokban, C-vitaminban és mangánban, ezért nagyon erős gyulladásgátló, valamint antibakteriális tulajdonságokkal bír. Ma már rengeteg kutatás bizonyítja, hogy a vörösáfonya rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár. Különösen ajánlott azok számára, akik gyakran szenvednek húgyúti fertőzésben, illetve más betegségük, vagy tevékenységük miatt esetleg a veszélyeztetett csoportba tartoznak (prosztatagondok, vesebetegség, diabétesz, úszósport).

Egy kis érdekesség a vörösáfonyáról: Az észak-amerikai őslakosok festőanyagként és gyógyszerként is számon tartották és használták a vörösáfonyát. Az amerikai függetlenségi háborúk idején az amerikai hadihajók legénysége áfonya fogyasztásával igyekezett elkerülni a skorbut kialakulását. Valamint a II. világháborúban a harcászati repülők személyzete az áfonyát látásélesítőként használta az éjszakai felderítések alkalmával.

afonya2

A vörösáfonya egészségre gyakorolt hatásai és előnyei - C-vitaminban gazdag

A vörösáfonya gazdag tápanyag tartalmának és magas antioxidáns hatásának köszönhetően számos egészségvédő hatással és előnnyel rendelkezik. Kiemelkedő forrása a látás egészségéért felelős A-vitaminnak, valamint igazán gazdag C-vitamin tartalmának köszönhetően hatékonyan veszi fel a harcot számos kórokozó ellen. De az összetevők között találhatunk benne B-vitaminokat, valamint a sejthártya védő E-vitamint is tartalmazza. A vörösáfonya hatékonyan képes támogatni a szív- és érrendszer egészségét, amely elsősorban C-, B6-vitamin, magas rost-, kálium, valamint folsav tartalmának köszönhető. A kimagaslóan magas antioxidáns tartalmának köszönhetően a vörösáfonya képes szuper erőssé tenni az immunrendszert, támogatja a fiatalság és a fittség megőrzését, valamint segítségével energiánk sem hagy el minket. A vörösáfonya testsúly, valamint koleszterinszint csökkentő tulajdonságairól is vannak eredményes kutatások, valamint egyes feltételezések szerint kvercetin tartalmának köszönhetően allergia ellen is hatásos lehet.

Legismertebb előnye, hogy rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk a húgyúti fertőzések megelőzéséhez, valamint kezeléséhez egyaránt. Húgyúti fertőzés abban az esetben alakul ki, ha baktériumok kerülnek a húgycsőbe, amelynek nyálkahártyája emiatt begyullad. Ezeknek a baktériumoknak a növekedését gátolja a vörös áfonya a magas savtartalma miatt. De fontos megjegyezni, hogy a húgyúti fertőzések alatt nélkülözhetetlen a bő folyadék bevitel is. 

- erősíti az immunrendszert
- csökkenti a megfázás és az influenza gyakoriságát
- szerepe van a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében
- fokozza a vérkeringést
- hatékonyan alkalmazható a magas vérnyomás csökkentésének támogatására
- kiváló rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik
- hatékony gyulladáscsökkentő
- hozzájárulhat a vesekő előfordulási esélyének csökkentéséhez

A vörösáfonya tehát számos hasznos tulajdonsággal és egészségünkre pozitív hatással rendelkező gyümölcs, amelynek rendszeres fogyasztása fontos szerepet játszhat az egészségünk megőrzése érdekében.

Tőzegáfonya termékek

Tőzegáfonya Extra 500mgtabletta 60db (BioCo)

Tőzegáfonya Extra 500mg tabletta 60db (BioCo)

Mindazoknak, akik kiemelt figyelmet fordítanak a húgyutak egészségének megőrzésére. extra magas tőzegáfonya tartalom tablettánként

Ár: 3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!