A vörösáfonya előnyei

A vörös áfonya leve rendkívül gazdag antioxidánsokban, C-vitaminban és mangánban, ezért nagyon erős gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal bír. a kutatások azt mutatják, hogy számos előnnyel jár, ha rendszeresen fogyasztunk az áfonyalevet vagy a belőle készült kapszulákat.

afonya2

Húgyúti fertőzések

A húgyúti fertőzéseket a húgycsőben felhalmozódó baktériumok okozzák. Ezeket a betegségeket általában antibiotikumokkal kezelik, de ha egyszer megjelent, akkor nagyon sokszor kiújulhat, éppen ezért nagyon fontos a megelőzés. Ezt pedig a vörös áfonyával kiválóan véghez lehet vinni, ugyanis e gyümölcs éppen a húgyhólyagban megtelepedő baktériumokat pusztítja el.

Staphylococcus okozta fertőzések

A Worchester Polytechnic Institute tudósíi a vörös áfonya Shaphylococcus baktériumra kifejtett hatását vizsgálták. A kutatók vezetője, Terry Cemasano társaival arra jutott, hogy az áfonyalé fogyasztása megakadályozza a Staphylococcus aureus törzs szaporodását és képes a meglévő törzseket is elpusztítani. A kutatási eredményeket a 2010 augusztusában megjelent American Chemical Society nemzeti találkozón ismertették.

HDL koleszterinszint

A vörös áfonyalé fogyasztása növelheti a nagy sűrűségű lipoprotein, a HDL koleszterin szintjét a szervezetben. A HDl szállítja a rossz koleszterint a májba, ahol az lebontásra kerül, Guillaume Ruel és munkatársai felfedezték, hogy azon elhízott embereknél, akik napi 250 ml áfonyalevet fogyasztottak egy hónapon át jelentő mértékben megemelkedett a HDL vagyis a “jó” koleszterinszint. 

Helicobacter pylori fertőzés

A pekingi egyetem kutatói a vörös áfonyát abból a szempontból vizsgálták, hogy hogyan hat azokra a baktériumokra, melyek a fekélyeket és gyomorrákokat okozzák. 2005-ben közzétett jelentésük szerint napi 2,5 dl áfonyalé fogyasztása napi kétszer képes csökkenteni a Helibacter pylori okozta fertőzéseket. 

Tőzegáfonya Extra 500mgtabletta 60db (BioCo)

Tőzegáfonya Extra 500mg tabletta 60db (BioCo)

Mindazoknak, akik kiemelt figyelmet fordítanak a húgyutak egészségének megőrzésére. extra magas tőzegáfonya tartalom tablettánként

Ár: 3250 Ft
Megnézem

Swanson Vörös áfonyakoncentrátum 180db (Cranberry)

Swanson Vörös áfonya koncentrátum 180db (Cranberry)

Kiváló tápanyag- és ásványi anyag (Ca, Mg, K) valamint C, B, A-vitamin forrás.

Ár: 4695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!