A vörösáfonya apró, élénkvörös bogyókat hozó, örökzöld növény, amely elsősorban Észak-Európa, Oroszország, Kanada és az északi erdők savas talajain él meg. Hasonló családba tartozik, mint a jól ismert fekete áfonya, de íze savanykásabb, markánsabb, és tápanyagtartalmában is különleges helyet foglal el. A skandináv országokban, valamint Kanadában régóta szuperélelmiszerként tekintenek rá, hazánkban pedig egyre népszerűbb a bogyós gyümölcsök egészségtudatos fogyasztói körében.
A vörösáfonya energiatartalma alacsony, miközben vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban igen gazdag.

A bogyók természetes savtartalmuknak és antioxidáns profiljuknak köszönhetően az egész szervezet egészségét támogatják, kiemelten az immunrendszerét és a húgyutakét.
A vörösáfonya sokoldalú módon építhető be az étrendbe. Savanykás ízvilága miatt jól illeszkedik sós ételekhez, húsokhoz, vadételekhez, de természetesen édes kreációkban is megállja a helyét.
Magas savtartalma miatt reflux esetén óvatosan fogyasztandó, továbbá véralvadásgátlót szedőknek érdemes egyeztetniük orvossal nagy mennyiségű fogyasztás előtt, K-vitamin-tartalma miatt.
A vörösáfonya támogatja a húgyutak egészségét, erős antioxidáns védelemmel látja el a szervezetet, hozzájárul a szív, érrendszer és emésztés egészségéhez, kiváló vitamin- és rostforrás, továbbá sokféleképpen felhasználható a konyhában is. Ez a különleges bogyó tehát nem csak finom és sokoldalú alapanyag, hanem értékes szuperélelmiszer, amelynek rendszeres fogyasztása hozzásegít egy egészségesebb életmód kialakításához.
Természetes alapanyagokból készült, folyékony étrend-kiegészítő készítmény.
Kiemelkedően magas proantocianidin tartalma mellett (32 mg/2 kapszula) echinacea és aranyvessző kivonatot is tartalmaz, melyek hozzájárulnak az alsó húgyuti szervek egészségének megőrzéséhez, illetve segítik szervezetünk védekező rendszerének működését.

